Bijna een nieuwe bus

Wat een actie, de crowdfundactie van buurvrouw Jeanine!!. In het voorjaar sprak Lianne haar over de noodzaak van een nieuwe bus in verband met een nieuwe elektrische rolstoel, en het ouder worden van de huidige bus. Sterker nog, de bus komt niet meer door de APK keuring, en die verloopt eind volgende week…

Een nieuwe/andere bus waar we voorlopig mee vooruit kunnen, en waar we als gezin mee op pad kunnen, kost veel geld. Daarbij moet het aan een aantal voorwaarden voldoen: een verlengd model, dubbele schuifdeuren, drie zitplaatsen voorin, een zeker laadvermogen i.v.m. de ombouw naar een rolstoelbus… en uiteraard willen we een kwalitatief goede bus waar we voorlopig mee vooruit kunnen.

Het grootste deel van de aanpassingen wordt vergoed door de gemeente Ermelo. Dat is echter uitsluitend de basis, en uitgaande van de goedkoopste offerte. Dat is prima en logisch, maar zaken als comfort en kwaliteit worden niet meegenomen. Ook de aanschaf van de bus moeten we volledig zelf financieren.

Kortom: we waren heel hard aan het sparen (al een poos), toen buurvrouw Jeanine op 1 oktober de link van de huidige GoFundMe actie appte. Vanaf dat moment ging het in een stroomversnelling… 24 uur later was er tot onze grote verrassing en verwondering bijna 6.000 euro gedoneerd!

In de weken erna bleef het geld op de crowdfundactie binnenstromen. Keer op keer waren we totaal beduusd, verrast, verwonderd, sprakeloos. Op dit moment staat er ruim 22.000 euro op de teller.

Intussen zijn we hard op zoek gegaan naar een passende bus. Dat viel nog niet mee. Er is op dit moment een grote vraag naar goede bedrijfsbussen. Het is dringen op de markt. Dat maakt dat beschikbare bussen snel weg zijn.

Op bijzondere wijze hebben we inmiddels een optie kunnen nemen op een nog te leveren nieuwe bus die geheel aan alle voorwaarden voldoet! Een autobedrijf in het land heeft de bus al een tijdje geleden besteld, er van uitgaande dat de bus snel genoeg een bestemming zou krijgen. Deze bus is op ons pad gekomen.

Het is nu wachten op een seintje dat de bus geleverd kan worden. Inmiddels hebben we alle aanpassingen uitvoerig met de fa. Bierman in Nieuw-Vennep besproken. Zodra de bus beschikbaar is gaan zij er direct mee aan de slag. We zijn door dit bedrijf erg goed geadviseerd over de aanpassingen.

Autobedrijf Broekhuis (Ford / Bedrijfswagens) heeft ons op meerdere fronten fantastisch geholpen! Mede dankzij hen is deze bus gevonden, en kunnen wij de bus gaan aanschaffen. Wij zijn hen daar bijzonder dankbaar voor.

Verder weten we niet hoe we iedereen kunnen bedanken: voor het opzetten van de actie, voor de vele, vele giften, voor de praktische hulp. Het is echt hartverwarmend en bijzonder hoe in een tijd van individualisering en polarisatie zo massaal en belangeloos geholpen wordt! Er is zo massaal gedoneerd, door jong en oud, bekend en onbekend! Het is om stil van te worden! Iedereen hartelijk bedankt! Overigens doneren kan nog steeds!

In dit alles zien we vooral Gods voorzienige leiding. Door Zijn kracht onderhoud en bestuurt hij alles wat Hij gemaakt heeft, en geloven we dat alle dingen niet door toevalligheid maar van Zijn vaderlijke hand ons wordt gegeven. Gods barmhartigheid is groot! Hem zij dan ook de lof, de dank en eer!

Foto: de stentor. Zie https://www.destentor.nl/veluwe/joelle-9-uit-ermelo-leeft-met-zeldzame-afwijking-maar-heeft-onzekere-toekomst-we-zijn-blij-met-elke-dag~adf00574/

Eén antwoord op “Bijna een nieuwe bus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.