30 september 2014

Vanmorgen vroeg, vannacht eigenlijk, is Joëlle via de spoedeisende hulp in Harderwijk opgenomen in het WKZ in Utrecht wegens ademhalingsproblemen. Gisteren verkouden geworden, ’s avonds met hoge koorts en een paracetamol naar bed. In de loop van de nacht steeds benauwder, tot het echt niet meer verantwoord was om haar thuis te houden.

Zowel voor het in- als uitademen moet ze vechten, en het kost al haar energie. Er is vanmorgen gelijk bloed afgenomen, infuus geprikt voor antibiotica en een foto van de longen gemaakt. In Utrecht zijn deze resultaten verder bekeken. Ook krijgt ze vanaf vanmorgen vroeg zuurstof, en om de 3 uur een verstuiveraar. Dit geeft iets meer lucht, maar het verbeterd de benauwdheid niet zoals je zou verwachten.

Er is ook nog geen eenduidige diagnose. Het kan een infectie zijn aan de luchtwegen of in de longen. Mogelijk gecombineerd met een astmatische aanval. De symptomen wijzen niet duidelijk op een situatie. Het is dus goed blijven observeren, zuurstof toedienen, en het verloop verder afwachten.

Het was een hectische dag. Vanmorgen vroeg al in Harderwijk, en rond tienen per ambulance naar Utrecht, met in gedachte een IC opname voor als ze het niet meer zelfstandig op kan brengen. Gelukkig is het zover niet gekomen! We moeten afwachten hoe het verder gaat! We hopen snel betere betere berichten te kunnen posten!

Via via al veel bemoedigende en meelevende reacties gehad. Allen hartelijk dank daarvoor! Doet ons erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.