11 april 2012

Hierbij een korte update. We zijn vanmorgen voor een controle in het St. Jansdal ziekenhuis geweest. Na bijna een maand thuis hadden we best wat vragen over kleine zorgjes. Het was fijn dat we die konden bespreken met een kinderarts die Joëlle en haar situatie goed kent. Het was ook goed om te horen dat Joëlle qua lengte en gewicht op een mooi gemiddelde zit. Tegelijkertijd is er op punten ook een lichte ontwikkelingsachterstand te zien. Hoewel dat nog binnen de marges valt, is het wel zaak de ontwikkeling goed te blijven volgen. Die controles zullen voorlopig blijven, in het St. Jansdal.

Verder hebben we de uitslag gekregen van het bloedonderzoek, n.a.v. haar tweedaagse opname nu bijna twee weken geleden. De uitslag van dat onderzoek heeft onze intuïtie onderstreept en ons lichte schuldgevoel (om haar weer op te laten nemen) volledig weggenomen: ze had kinkhoest. Door ons alert-zijn kon daar heel snel op ingespeeld worden met de antibiotica, waardoor de kinkhoest zich niet verder heeft ontwikkeld en waardoor de beschadigingen ten gevolge van kinkhoest beperkt zijn gebleven. We schrokken wel even van deze uitslag. Tegelijkertijd zijn we blij en dankbaar dat het zo gelopen is, en dat de problemen in de kiem gesmoord zijn.

Volgende week staat een afspraak in het WKZ gepland. Een onderzoek door de kaakchirurg en een gesprek met de anesthesioloog. Daarmee realiseren we ons dat de eerste operatie dichterbij komt. Wanneer de operatie precies is, weten we nog niet. Dat wordt ongeveer twee weken van te voren ingepland. Zodra we meer weten melden we dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.