17 september 2014

Het is twee maanden geleden dat we voor het laatst iets geschreven hebben. Dat komt doordat we erg druk zijn geweest met verhuizen, verbouwen, klussen en nog een keer verhuizen. En dat komt ook omdat het heel goed gaat met Joëlle!

De zomermaanden heeft ze praktisch geen last gehad van overgeven, zoals de andere twee zomers wel het geval was. Ze is daarentegen wat aangekomen, en heeft wat meer kleur gekregen van het zonnetje. Ook haar ontwikkeling is op verschillende gebieden vooruit gegaan.

Inmiddels wonen we in onze nieuwe woning, waar beneden ruimte is voor een slaap- en badkamer voor Joëlle. Het hele huis is opgeknapt, behalve de ruimte voor Joëlle. Hiervoor zijn we nog in gesprek met de gemeente. Het is wel de bedoeling dat dit komende maanden gaat gebeuren. We genieten nu al ontzettend van ons nieuwe huis, waarbij we overal net wat meer ruimte hebben. Ook voor de rest van het gezin.

Per 1 september zijn ook de therapieën van Joëlle weer begonnen; fysiotherapie, ergotherapie, speltherapie en logopedie. Twee keer per week. Dit gebeurd in de setting van de therapeutische peutergroep van het revalidatiecentrum in Apeldoorn. Daarnaast krijgt Joëlle hier in Ermelo (gedeeltelijk aan huis) fysiotherapie. Het is intensief om haar hierbij te begeleiden, naast het ‘normale’ gezinsleven. Maar we zien dat ze zich mede daardoor verder aan het ontwikkelen is, zowel lichamelijk/motorisch als verstandelijk. En dat vinden we erg belangrijk. Fijn ook om te zien dat er resultaten zijn!

Op dit moment kunnen we eigenlijk niet anders melden dan dat het heel goed gaat met haar. Voor de behandeling van de epilepsie hebben we dit najaar nog gesprekken, geen idee wat daar uit gaat komen.

We wilden u/jouw dit niet onthouden. We zijn heel dankbaar voor het huis, de gezondheid en de vooruitgang. Het is na ruim twee bijzonder intensieve jaren soms niet te begrijpen dat het nu zo goed gaat. De zorg, de verzorging en de begeleiding blijven intensief. Daar hebben we tot nu toe elke dag weer nieuwe krachten voor gekregen. We voelen ons ondanks alle moeiten en zorgen die er ook vaak zijn, ontzettend gezegend, en zijn hier God heel dankbaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.