De bus is er!

Het is donderdag 27 januari en een bijzondere dag vandaag. De nieuwe rolstoelbus is geleverd en staat ‘voor de deur’. Gepoetst en gebruiksklaar. Het moet nog even doordringen. We zijn al zo lang bezig met de voorbereidingen: het programma van eisen, de financiering, het vinden van een passende bus en het oriënteren op de juiste ombouw en uiteindelijk de uitvoering van dat alles. Ontelbaar keuzes hebben we in dit proces moeten maken.

Gelukkig zijn we goed geadviseerd en bijgestaan in dit hele proces door Broekhuis Harderwijk en aanpassingsbedrijf Bierman B.V., en mede dankzij deze hulp én de financiële steun uit alle hoeken en gaten van het land staat nu de bus bij huis. Toegegeven: het is slechts materie. Oftewel een blik op vier wielen om het maar heel oneerbiedig te zeggen. Maar voor ons is het veel meer dan dat.

De bus betekent voor ons een stuk vrijheid. Met het gezin weg kunnen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De bus maakt het mogelijk dat we als gezin met elkaar op pad kunnen. Denk aan een dagje zee, vakantie, de stad of er zomaar even tussenuit op zaterdagmiddag. Maar ook de noodzakelijke ritten naar het ziekenhuis kunnen weer comfortabel plaatsvinden.

Door de crowdfundactie en de steun die we hebben gekregen betekent de bus nog meer dan alleen vrijheid. Het is voor ons het rijdende bewijs van saamhorigheid, betrokkenheid, gemeenschapszin en verbinding; er niet alleen voor staan, weten dat we het niet alleen hoeven te doen! Dat maakt de bus extra bijzonder, en dat zorgt ervoor dat vandaag voor ons een feestdag is!

De dag wordt nog wat feestelijker gemaakt door mijn werkgever. Totaal verrast waren we toen de mannen van Broekhuis met de sleutel voor de deur stonden, én met een grote slagroomtaart. ‘Dit is van je werkgever’. Hij vergist zich dacht ik, maar nee. De taart is echt van mijn werkgever: Adullam. Heel leuk, attent en waardevol dat er vanuit Adullam zoveel warme betrokkenheid is!

Verder vinden we het best spannend om in zo’n duur ding rond te gaan rijden. Maar de boventoon is toch dankbaarheid en genieten van een prachtige bus, die we mede dankzij u/jou hebben kunnen aanschaffen. Zie de foto’s. Mocht je deze bus tegenkomen, en de mensen die erin zitten glimmen nog meer dan de bus zelf, dan weet je dat wij het zijn!

3 antwoorden op “De bus is er!”

  1. Geweldig dat liftje is voor mij bekend maar zo fijn dat jullie samen met het hele gezin op pad kunnen dat wordt genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.