7 januari 2013

Gistermiddag is Joëlle onverwachts weer opgenomen in het WKZ in Utrecht. Het ging in de nacht van zaterdag op zondag al niet zo goed, ze huilde veel en was erg verdrietig. Zondagochtend had ze veel pijn, en later bleek ook haar temperatuur verhoogd. Bij het verschonen van de wond in de buik ontdekten we tot onze grote schrik een dikke harde bult rond de wond. Twee uur eerder hadden we de wond nog bekeken, toen was nog niets te zien. Joëlle vertoonde inmiddels tekenen van heftige pijn.

Na telefonisch raadplegen van de spoedeisende hulp en de crisisdienst is besloten Joëlle op te halen met een ambulance, en haar direct naar Utrecht te vervoeren. Op de spoedeisende hulp van het UMC, en later in het WKZ, werd ze onderzocht. Dit leverde in eerste instantie niets op. Inmiddels werd ze steeds zieker. Ze gaf een paar keer slijm met oud bloed over. Om de sonde niet te hoeven gebruiken werd een infuus ingebracht. Ook werd gestart met een antibiotica kuur omdat er ontstekingswaarden in het bloed zichtbaar waren.

Vanochtend zijn opnieuw scans gemaakt en bestudeerd. Vandaag in de loop van de dag is geconstateerd dat het ballonnetje dat in de maag hoort te zitten en de gastro-stoma op zijn plaats houdt, tussen de maag en de buikwand terecht is gekomen. Dat is waarschijnlijk gaan ontsteken.

Inmiddels is het ballonnetje leeg gemaakt, en terug de maag in geplaatst. Daarna weer gevuld met water. Een paar uur later hebben ze voorzichtig wat voeding via de sonde gegeven. Dat ging goed. Ook de voedingen daarna verliepen zonder problemen.

Vanmiddag zag Joëlle er weer een stuk beter uit en lachte ze weer een beetje. Ze is al aardig opgeknapt in vergelijking met gisteren. Ook de bult is aan het slinken. Als het goed blijft gaan krijgt ze morgen weer de normale hoeveelheid voeding. Als ze verder opknapt, en de sonde blijft goed zitten, zal ze misschien woensdag weer naar huis mogen.

Een totaal onverwachte wending. Even schrikken, maar gelukkig mag het meevallen en gaat het nu weer de goede kant op. Ook voor Willemijn en Matthias was het schrikken; op zondagmiddag een ambulance voor de deur. “En het ging juist zo goed” zei Willemijn met een beteuterd gezicht…

Zodra er nieuwe ontwikkelingen te melden zijn proberen we het zo snel mogelijk hier te melden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.