30 december 2013

Vandaag is Joëlle, zoals gepland, opgenomen in het WKZ voor verder onderzoek naar symptomen van epilepsie. Vandaag is er vooral geobserveerd door de verpleegkundigen van de afdeling Dolfijn (een “verpleegafdeling neurologie”). Op verschillende momenten van de dag zit er dan iemand bij Joëlle om waar te nemen. Ook een kort onderzoek/gesprek met de kinderneuroloog en de afdelingsarts. Ook “onze eigen” kinderarts is op bezoek geweest.

De EEG moet -aangevuld door de observaties en onze waarnemingen- vooral de meeste informatie gaan geven. Deze wordt morgenochtend rond 9.00 uur afgenomen. De uitslag ervan zou dan in de loop van de laatste middag van het jaar moeten komen. Als de uitslag gunstig is kan ze morgen eind van de dag weer naar huis. Maar is de uitslag van de EEG niet goed, dan wordt ook weer afhankelijk van het resultaat op dat moment een behandelplan gemaakt. Dat kan betekenen dat ze gelijk medicatie gaan afstemmen. Dat kan ook betekenen dat ze dat later gaan doen. Het afstemmen van medicatie kan wel wat langer duren. Voor ons dus nog geen duidelijkheid over of Joëlle dit jaar nog thuis komt.

Wel hopen we morgen meer te weten over of er nu wel of geen sprake is van epilepsie, in welke mate, en wat er eventueel aan te doen is. En dat geeft dan wat meer duidelijkheid en zekerheid. We wachten het af, en zullen morgen opnieuw berichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.