25 december 2012

Heel veel nieuws hebben we niet te melden. Het is afwachten op de conclusies van de artsen. We hopen maandag meer te weten.

Gisterochtend kwamen we bij Joëlle aan. En wat een verrassing! De verpleegster (volgens collega’s een echte poetser) vertelde opgetogen dat we Joëlle lekker in bad gaan doen. Dat is voor het eerst sinds haar geboorte. Hoe zal ze reageren? Op de afdeling High Care is een badje klaargemaakt. Joëlle “losgekoppeld” en in ganzenpas met onze roze reuzebaby tussen heel veel prematuurtjes door van de IC naar de HC. Op die afdelingen in die omstandigheden trokken we nogal wat aandacht. Op de HC heeft Lianne haar heerlijk in bad gedaan. Zie de foto’s. Dat was zichtbaar genieten voor Joëlle en voor ons.

Baby’s op de afdeling Neonatologie hebben normaal gesproken geen kleertjes aan. Maar ja, Joëlle is een verhaal apart… Alle aanwezige medewerksters van de Unit waar Joëlle in bad lag waren druk in de weer met het zoeken naar- en het discussiëren over een passend truitje. Als enige man op de afdeling heb ik het natuurlijk verloren, en is het knalroze geworden 😉

Na het bad-avontuur heeft ze nog even op schoot gezeten, en gegeten. Daarna hebben we haar ingestopt. Met een vol maagje en rozig van het badderen vertoonde Joëlle opeens heel duidelijke kenmerken van een baby die erg graag wil slapen. Zo tevreden, zo lekker te knorren, zo onwetend. En dat in afwachting van de onderzoeksresultaten. We genieten erg van haar, zolang het kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.