21 december 2012

Hierbij een korte update. Het gaat nog steeds heel goed met Joëlle. Gisteren is ze in de loop van de dag van de IC naar de verpleegafdeling verhuisd. Ze heeft veel geslapen en is nog niet helemaal comfortabel. Maar gisteravond ook weer echt gelachen en een beetje gespeeld. Al weer een lekker kleurtje op de wangen.

Inmiddels hebben we één van de chirurgen gesproken. Hij heeft meer uitleg gegeven over wat ze precies gedaan hebben. De afwijkingen in het neus/mondgebied zijn zo ongewoon dat het lastig is om precies uit te leggen. In elk geval hebben ze het grootste gedeelte van het gezwel weg gehaald. Maar ook zijn er een paar stukjes blijven zitten, die nu gebruikt worden bij het dichten van het gehemelte. De slagader zit daar nog aan verbonden, en die blijft ook gewoon zitten. Het doel is niet om Joëlle zo aan te passen dat het allemaal ‘normaal’ is, veel meer zo dat het functioneel is.

In een later stadium moet nog het zachte (achterste) gedeelte van het gehemelte gedicht worden. Verder moeten we afwachten hoe tandgroei e.d. zich gaat ontwikkelen.

Joëlle zal in elk geval nog tot maandag moeten blijven, en misschien nog iets langer. Maar dat wachten we rustig af. We hebben nog wat foto’s geplaatst in de map operatie fase II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.