20 november 2012

Onverwacht nieuws: de operatie van morgen gaat niet door.

Vandaag is Joëlle opgenomen en zijn er onderzoeken gedaan. Echter gezien haar gezondheidssituatie van dit moment (verkoudheid) is er teveel risico op problemen met de beademing tijdens of na de operatie. Er is altijd het risico van complicaties, maar helaas wordt dat risico op dit moment hoog ingeschat. Er valt dan te denken aan bijvoorbeeld longontsteking of andere infecties/onstekingen waardoor Joëlle onnodig langdurig op de IC terecht zou kunnen komen.

Voor de artsen een moeilijk beslissing. Voor ons een teleurstellende beslissing. We zijn hier immers zo naartoe geleefd, en hebben ons er op ingesteld. Veel organisatie vooraf. En dan gaat het toch niet door. Wel zijn we er van overtuigt dat de artsen deze keuze hebben gemaakt in het belang van Joëlle, en dat het -hoe moeilijk het ook is- een goede keuze is. Ook hebben we ervaren dat deze keuze heel goed afgewogen is.

Bij ons moet de knop nog even om. Mentaal is het moeilijk om deze nieuwe ontwikkeling nu een plek te geven.
We zijn geraakt door het geweldige meeleven wat ons in deze dagen omringd, soms uit onverwachte hoek. Hartelijk dank daarvoor.

Zelf nemen we nu even een paar dagen rust. We hopen dat we in de loop van volgende week wat meer kunnen vertellen over de nieuwe plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.