19 december 2012

De operatie is geslaagd! Vanmiddag om 13.30 uur is Joëlle de OK op gegaan, en rond 17.30 uur konden we bij haar komen kijken op de IC. We kregen het goede bericht dat de operatie geslaagd is. Het is bijzonder goed gegaan.

Het gezwel is zo goed als helemaal verwijderd. De weggehaalde zwelling is als het ware afgepeld, een stuk daarvan is gebruikt als huid om een stukje gehemelte te dichten. Dit is erg fragiel, en het is de vraag of het aanslaat. Maar dat zal de komende tijd blijken. Verder is de PEG-sonde succesvol in de maag geplaatst.

Wel ligt Joëlle nog op de intensive care. Dit om de pijnstillende medicatie goed af te stemmen en haar ademhaling in de gaten te houden. Ook bloed het af en toe in haar mond. Verder heeft ze een beetje koorts. Ze wordt niet meer beademd en ze is al wakker geweest, we hebben haar even “gesproken”.

Als alles goed blijft gaan is de IC voor één nachtje, en gaat ze morgen naar de verpleegafdeling. Hoe lang ze nodig heeft om verder te herstellen weten we nog niet.

Ondanks dat Joëlle vanaf 03.00 uur vannacht geen voeding meer heeft gehad, heeft ze tot 13.30 uur geduldig en rustig met ons gewacht. Ze had naar ons idee wel door dat er wat ging gebeuren. Het was echt bijzonder om te zien hoe rustig ze onder alles is gebleven. Ook zelf hebben we (opnieuw) ervaren dat we veel rust kregen voor- en tijdens de operatie.

We zijn opgelucht en heel dankbaar. We horen hier zoveel verhalen van zieke kinderen waarbij het heel anders gaat. En dan gaat het bij Joëlle zo buitengewoon goed. Wat is de Heere toch goed voor ons! Hij heeft de vele gebeden verhoord. De kracht van het gebed hebben we vandaag sterk mogen ervaren. Onze dank gaat uit naar onze goede en genadige God, schepper en bewaarder van alle dingen.

Looft den HEER’, want Hij is goed;
Looft Hem met een blij gemoed;
Want Zijn gunst, alom verspreid,
Zal bestaan in eeuwigheid.

We hebben voor vannacht een zogenaamde ouderkamer toegewezen gekregen, zodat we hier samen kunnen blijven. Morgen zien we verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.