18 februari 2016

The day after… Gisteren is Joëlle 4 jaar geworden. Wat zijn we blij en dankbaar dat we dit hebben mogen vieren. We realiseren ons eens te meer dat het geen vanzelfsprekendheid is. Wat een zegeningen! Het was een mooie dag, en Joëlle is ontzettend verwend! Hartelijk dank voor de vele felicitaties, zowel via social media als per post of persoonlijk. Heel bijzonder, de hoeveelheid kaartjes die Joëlle van de postbode krijgt (in dit digitale tijdperk).

Er is weer het één en ander te melden. Vorige week is Joëlle voor een controle bij de neuroloog geweest in het WKZ. Er zijn praktisch geen veranderingen. Wel is de medicatie (anti-epileptica) iets opgehoogd i.v.m. het onrustige slapen. De hoop is dat ze hierdoor wat beter slaapt, en dat daarmee haar uithoudingsvermogen overdag ook beter is.

Afgelopen dinsdag 16 februari heeft Joëlle (en wij ook) afscheid genomen van de peutergroep. De plek waar ze 2 jaar lang intensief begeleid is, en therapie gekregen heeft. Ze is in die periode erg gegroeid en ontwikkeld. Ze is sterker geworden door de therapieën. En wij zijn van overwegend (ver)zorgende ouders gegroeid naar meer begeleidende ouders. Uiteraard blijft de zorg wel. Veel ontwikkelingen dus waar we dankbaar voor zijn. Joëlle hoopt na de voorjaarsvakantie 3 ochtenden per week naar school te gaan. Ze heeft al een paar weken kunnen wennen, en vind het erg leuk! We zoeken voortdurend naar een juiste balans qua uitdaging; niet overvragen maar ook niet ondervragen. Thuis proberen we daar ook op aan te sluiten. Dat is vaak een hele zoektocht.

Joëlle is met ons en een stukje van ons verhaal afgelopen dinsdag landelijk in de publiciteit geweest! Voor het televisieprogramma “Geloof en een hoop liefde” heeft de EO ons bezocht, en een kort item gemaakt voor in de uitzending van bovengenoemd programma op 16-02. We vinden het een mooi stukje geworden, die recht doet aan hoe de situatie is, maar ook veel positieve kanten laat zien. Hierbij de link naar het programma, wij zijn te zien en te horen in de laatste 7 minuten:

www.npo.nl/geloof-en-een-hoop-liefde/16-02-2016/VPWON_1250955

Het item geeft een klein inkijkje in ons leven, en spreekt voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.