15 april 2013

Vanmorgen in alle vroegte moesten we ons melden in het WKZ om een onderzoek te doen naar de slikmogelijkheden van Joëlle. Er zijn röntgenfoto’s gemaakt. Ook is er met een cameraatje in haar keel gekeken, en zijn er opnames gemaakt.

De conclusie van dit onderzoek is dat Joëlle kan slikken. Ze slikt ook de goede kant op; eten komt niet in de luchtpijp, maar gaat naar de slokdarm. Wel is er sprake van een grote onwennigheid, wat logisch is. Het gevolg daarvan is dat er voedsel in de keel blijft zitten, dat ze veel slijm aanmaakt en dat ze het eten niet goed achter in haar mond krijgt. Ook ervaart ze te weinig prikkels in haar mond die signaaltjes doorgeven die er voor zorgen dat je gaat slikken of hoesten.

De KNO-arts en de logopedie vinden het n.a.v. de wat ze gezien hebben op de opnames verantwoord om Joëlle voorzichtig te gaan leren eten! Dat is positief dus. Het zal waarschijnlijk erg langzaam gaan. Maar we zijn blij dat we het kunnen gaan proberen. Ook dat is weer een stapje in de goede richting! Dat wilden we u even laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.