8 juni 2012

Even een korte update, want er is weer het één en ander te melden. Het herstel van Joëlle blijft erg voorspoedig gaan. Vanmiddag om 14.00 uur is ze overgeplaatst van de IC naar de kinderverpleegafdeling. Daar heeft ze een eigen kamertje, waar we haar voor een groot deel zelf verzorgen. De wondjes genezen goed, en Joëlle is ook steeds meer wakker. Vanmorgen had ze wat verhoging, maar dat was minimaal. Ze heeft vandaag weer naar ons gelachen!

De medicatie is stopgezet. Het enige wat ze nog krijgt is af en toe een paracetamol. De hoeveelheid voeding is weer wat opgehoogd. De mondbodem is nog wel erg dik van alle wondjes. Er zitten veel hechtingen in, die na een week of vijf vanzelf oplossen. Ze heeft inmiddels goed in de gaten dat er van alles veranderd is, en ze probeert met haar nieuwe tong wat te bewegen. Onder andere de kaakchirurg is vanavond nog geweest, en hij is erg tevreden. Het artsenteam is zelfs zo tevreden dat als het herstel zich op deze wijze voortzet, Joëlle in het weekend, of net erna, al naar huis mag!

Afgesproken is dat eerst de wonden moeten genezen, en dat daarna geprobeerd kan worden (onder begeleiding van een logopediste) om Joëlle een beetje te leren drinken. Voorlopig dus nog sondevoeding. Maar dat kunnen we zelf, en dat staat thuiskomst dus niet in de weg.

We hebben vandaag weer een stuk vooruitgang gezien, en met de overplaatsing is een stap voorwaarts gezet. De volgende stap is die naar huis. We zijn erg opgetogen, dankbaar en verheugd dat het zo mag gaan. Wat zorgt de Heere goed voor ons en voor onze Joëlle. Velen hebben met ons meegebeden om het slagen van de operatie. De operatie ís geslaagd. Dat velen dan ook met ons zouden danken en Hem de lof toebrengen voor alle goede gaven die we hebben ontvangen. Hij is de Schepper én Onderhouder van alle dingen. Looft Hem om Zijn mogendheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.