6 december 2013

Afgelopen nacht tussen 03.00 en 04.00 uur is Joëlle onverwacht opgenomen in het ziekenhuis.

Rond 03.00 uur hoorden we wat geluidjes over de babyfoon die we niet thuis konden brengen. Maar het werd snel weer stil. Eigenlijk ook een beetje vreemd stil. Want als Joëlle rond die tijd wakker is (wat vaak gebeurd) gaat ze meestal wat liggen “praten”. Na een kwartiertje woelen toch maar even kijken voor de zekerheid. Misschien is ze op haar rug gedraaid.

Toen we het licht aandeden zagen we gelijk dat er iets niet goed was. Joëlle lag met haar gezicht naar beneden en haar hele lichaampje lag te schokken. Toen we haar riepen reageerde ze niet. Snel uit bed gehaald, op haar zij op de commode gelegd en geprobeerd haar wakker te maken. Dat lukte niet. Automatisch check je het één en ander: ademhaling gaat door (alleen wat rochelig), kleur in het gezicht is normaal. Maar niet wakker te krijgen, wat we ook probeerden.

Dan maar handelen! 112 gebeld. De centrale had niet veel vragen nodig om met spoed een ambulance te sturen. Snel hebben we wat kleren aangetrokken, licht gemaakt en Joëlle beneden gebracht. Nog steeds deed Joëlle haar ogen niet open, maar het schokken leek minder te worden.

In de ambulance kwam ze “bij”, gelukkig. Op de SEH is ze onderzocht, en daar leek het mee te vallen. Intussen was ze weer goed aanspreekbaar. Erg moe en matjes, en een paar keer overgeven. Rond 5.00 uur naar de verpleegafdeling gebracht, waar ze vandaag is gebleven en in elk geval vannacht ook blijft. Het doel: observatie en onderzoek. Vandaag is er bloed afgenomen en een EEG (hersenscan) gemaakt. Morgen hopen we daarvan de uitslagen te krijgen.

Wat er precies is gebeurd is nog niet met zekerheid te zeggen. Er zijn een aantal mogelijkheden, waarvan de meest waarschijnlijke een epileptische aanval is. Dat wordt vandaag en morgen, in nauw overleg met het UMC Utrecht, in Harderwijk onderzocht.

We hopen dat het meevalt. Maar het was flink schrikken vannacht, en een behoorlijk enerverende dag vandaag. De stuip, of aanval, of insult of wat het maar is, is vandaag overdag niet opnieuw waargenomen. Het kan zijn dat het voorlopig uitblijft, het kan ook zijn dat het snel weer gebeurd.

Als er ontwikkelingen zijn melden we dat op dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.