31 december 2012

De laatste dag van het jaar is aangebroken. Een dag waarop veel teruggezien wordt op het achterliggende jaar. Onwillekeurig ben je voor jezelf geneigd om de balans op te maken. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen mijmeringen.

Wij kijken terug op een jaar waarin veel gebeurd is. Joëlle geboren, gelijk daar achteraan de zorgen en de ziekenhuisbezoeken. De onderzoeken, de onzekerheid. Tegelijkertijd ook het genieten van zo’n lief meisje, waar je je nog hechter aan verbind door alles wat je met elkaar meemaakt.

Het was een jaar vol zorgen. Maar ook een jaar van veel zegeningen. Met zoveel mooie momenten. Zoveel om dankbaar voor te zijn. Zoveel zaken die voorheen vanzelfsprekend leken, en waarvan we hebben ontdekt dat ze niet vanzelfsprekend zijn. Dat het bijzonderheden zijn. Wonderen. Genade. Terugziend op dit jaar moeten we denken we aan het vers wat op één van de vele, vele kaarten staat die we dit jaar ontvingen:

Dankt, dankt nu allen God
Met hart en mond en handen,
Die grote dingen doet
Hier en in alle landen,
Die ons van kindsbeen aan,
Ja, van de moederschoot,
Zijn vaderlijke hand
En trouwe liefde bood.

Eén van die wonderen willen we graag nog met u delen. Iets wat vanzelfsprekend lijkt, maar waar we zo verwonderd over zijn. Afgelopen zaterdagochtend ontdekten we in Joëlle’s mond een doorgekomen tandje. Op de goede plaats, in de onderkaak. Zaterdag, de dag erna, ontdekten we een tweede tandje. Op de goede plaats, in de bovenkaak. Voor ons is ’t een wonder!

Verder maakt Joëlle het goed. Ze heeft rust nodig, dat merken we. Als het druk is in huis, dan heeft dat zijn weerslag op Joëlle. Ze heeft nog veel te verwerken, en ze slaapt nog wat onrustig. Wel zien we dat het iedere dag een beetje beter met haar gaat. Steeds weer iets meer kleur, steeds weer iets meer vrolijkheid!

Als het om het toekomende jaar gaat, dan kunnen we ons wel bezig houden met allerlei  zorgen, angsten en mogelijke moeilijkheden. Maar ach… Eben-Haëzer; Tot hiertoe heeft de HEERE ons geholpen. We houden ons graag vast aan de woorden uit zondag 10 van de Catechismus: “Dat wij in alle tegenspoed geduldig, in voorspoed dankbaar zijn mogen, en in alles dat ons nog toekomen kan, een goed toevoorzicht hebben op onze getrouwen God en Vader”.

Wij wensen dit iedereen van harte toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.