18 juli 2012

Bijna een maand geleden voor het laatst wat geschreven. Geen bericht goed bericht? In dit geval wel. Joëlle is inmiddels 5 maanden oud. Ze groeit goed en voor zover we kunnen waarnemen ontwikkelt ze zich ook goed. Inmiddels krijgt ze (kinder)fysiotherapie voor haar nekje. Ook hebben we oefeningen voor het zuigen/slikken gekregen van de logopediste. Het slikken gaat steeds makkelijker. Het zuigen (uit een fles) lukt haar niet. Waarschijnlijk gaat ze dat ook niet meer leren. We gaan er van uit dat ze, totdat ze volledig vast voedsel krijgt, haar sonde nodig zal hebben. Stiekem oefenen we al met een beetje melk drinken uit een bekertje. Officieel “mag” dat nog niet van de logopediste (maar hopelijk leest ze de blog niet ;-). Gisteren heeft Joëlle zonder te morsen 10 ml. uit een bekertje gedronken!

Vandaag zijn we opnieuw voor een controle in Utrecht geweest. De wondjes genezen goed. In haar mondje ziet het er allemaal goed uit volgens de dokter. Ook is er een reeks aan acties en afspraken gepland voor de vervolgbehandelingen. Cruciaal op dit moment is de MRI scan die in september gepland staat. Pas daarna kan een definitief vervolg gepland worden. Dat heeft alles te maken met hoeveel ruimte er tussen de weg te halen zwelling en het hersenvlies zit, en of het hersenvlies meegezakt is in de zwelling of niet. De scan moet hier duidelijkheid over geven. En afhankelijk van hoe de situatie is kan gezegd worden hoe de operatie gaat verlopen en welke specialisten daarbij betrokken moeten worden. De operatie zal naar verwachting ergens tussen oktober en eind december uitgevoerd worden.

Dit duurt allemaal nog even, dus we lopen er nog maar niet teveel op vooruit. Thuis gaat het nu goed, en we genieten veel van haar. Willemijn en Matthias hebben vakantie en zijn vandaag meegegaan naar Utrecht. We hebben er een soort dagje uit van gemaakt. Behalve de controle ook lekker gespeeld in de speeltuin op het dak van het WKZ. Gezellig koffie gedronken, gekleurd en gespeeld in de RmD huiskamer, terwijl Joëlle gevoed werd. We kwamen zuster Monique nog tegen (verpleegster afdeling MC). Ook zijn we nog even op de afdeling geweest om een spuitje te halen voor de voeding die we vergeten waren. Het is altijd leuk om hen die in het begin zo intensief voor Joëlle gezorgd hebben te laten zien hoe goed het nu met haar gaat. Bijzonder ook om te merken dat ze nog steeds zo betrokken zijn!

We hopen voorlopig even te kunnen genieten van een rustige (ziekenhuisloze) vakantieperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.