22 maart 2012

Joëlle is al weer bijna een week thuis. We zagen er naar uit en we zagen er tegen op. Inmiddels kunnen we melden dat het heel goed gaat. We hebben tot op heden niet voor onverwachte of onoverkomelijke problemen gestaan. Eén keer moesten we even terug naar het ziekenhuis omdat de sonde er uit was. Verder gedraagt ze zich als een echte dame!

Zij en wij genieten van het thuis zijn. De vertrouwde omgeving, het dicht bij elkaar zijn, de verzorging door papa en mama (i.p.v. de verpleging) doen Joëlle goed. Ze is rustig, ze slaapt goed, ze drinkt goed, ze groeit goed. Uiteraard zijn er spannende momentjes, maar daar leren we steeds beter mee om te gaan.

Het is een beetje kraamtijdgevoel: kolven, luier verschonen, voeden, tutten, luier verschonen. Genieten. Bij Willemijn op schoot, bij Matthias op schoot. We zijn erg blij met alle praktische hulp die we nog krijgen. Want ik (Johan) ben voor een groot gedeelte weer aan het werk. Best lastig om het thuis wat los te laten en de aandacht te richten op het werk. En tegelijkertijd is dat ook goed voor ons allemaal. We krijgen zo weer wat ritme en regelmaat.

Joëlle is niet meer weg te denken uit ons gezin. Ze hoort er helemaal bij. Na een wat bijzondere start zijn we nu een “gewoon” gezinnetje met een baby in huis. Heerlijk om ’s morgens die donkere haartjes in de wieg boven het dekentje uit te zien steken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.