20 mei 2014

Joëlle is inmiddels weer helemaal opgeknapt. Waarschijnlijk was ze ziek van het herpes virus. Het virus heeft een incubatietijd van twee weken, en ze had het dus al onder de leden voordat de eerste prednison kuur startte. Mogelijk was haar weerstand door de kuur verzwakt, en was ze er daardoor zieker van. Nadat ze uit het ziekenhuis is ontslagen ging het elke dag een stukje beter. Inmiddels is ze geheel koortsvrij en weer levenslustig. Ze slaapt wel erg onrustig sinds de laatste ziekenhuisopname; regelmatig schrikt ze wakker, en raakt dan wat in paniek. Dat geeft onrustige nachten.

Morgen wordt ze opnieuw opgenomen op afdeling Dolfijn van het WKZ in Utrecht, voor de 2e prednison kuur. De planning is weer een opname van woensdag tm vrijdag. Op die dagen krijgt ze via infuus een dosering prednison toegediend. Na deze kuur volgt er nog één in juni, en daarna zal een EEG uitwijzen of er resultaten zijn.

Intussen kunnen we ook melden dat ons huis verkocht is. En dat we een ander huis gekocht hebben! De woning die we gekocht hebben heeft een slaap- en badkamer op de begane grond, zodat we Joëlle goed kunnen (blijven) verzorgen. Het betreft een hoekwoning hier in Ermelo, we hoeven dus niet naar een andere woonplaats te verkassen. We zijn bijzonder blij en dankbaar dat we dit zo, met alle hulp die we daarbij krijgen, kunnen realiseren.

We zijn nog wel op zoek naar tijdelijke woonruimte tussen 1 juli en 1 september. We houden ons graag aanbevolen voor tips en ideeën!

Wat we als laatste willen melden is dat Joëlle vorige week een start heeft gemaakt met de peutergroep. Ze gaat op dinsdag- en vrijdagochtend naar een aangepaste peutergroep in Apeldoorn, wat ook uitgaat van revalidatiecentrum Via Reva. Het is een klasje van vier kinderen met speciale zorgvraag. Het mooie is dat het net echt is. Ze doen dingen in een kring, zingen liedjes, doen spelletjes (op hun niveau), spelen en eten samen. En daarnaast krijgt ze haar therapieën (logo-, fysio- en ergotherapie) tijdens de peutergroepochtend. Het is prachtig om te zien hoe Joëlle geniet van de peutergroep. Ze leert zo ontzettend veel. Overigens leren wij als ouders er ook veel van. Lianne gaat de dinsdagochtend mee, en ik heb met mijn werk kunnen regelen dat ik de vrijdagochtend met Joëlle mee kan. Heel mooi dat dit bestaat en dat we daar gebruik van kunnen maken. We zien dat het de ontwikkeling van Joëlle stimuleert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.