2 oktober 2013

Een lange en intensieve dag. Maar goede berichten: de operatie is doorgegaan. En de operatie is geslaagd.

Vanmorgen reden we om 6.15 uur vanuit Ermelo richting Utrecht. Om 7.00 uur waren we er, en om 9.00 uur kregen we het bericht dat Joëlle omgekleed kon worden. Rond half 10 hebben we haar de operatiekamer in gedragen.

Om half 12 kregen we het telefoontje. De operatie was gelukt, en Joëlle lag op de IC. Ze was al wakker. Een beetje zeurderig, maar verder redelijk goed in haar doen.

Later op de dag de chirurg gesproken. Hij heeft alles kunnen doen zoals van te voren bedacht en gepland. Het gehemelte is dicht gemaakt met huidweefsel uit haar mond. Er waren twee huigjes, dit is er nu één. Er was al een spiertje aangelegd, deze moest gehecht worden zodat het één geheel werd. Ook dat is gelukt. Tot in hoeverre het goed gaat werken moeten we afwachten. Verder is er nog een klein stukje bot met huid en haar uit de mond verwijderd. Waarschijnlijk is dat de vorige keer blijven zitten.

In de loop van de middag nam de pijn bij Joëlle zichtbaar toe. Daarbij begon ze steeds meer slijm met bloed op te geven. Dat maakte haar steeds benauwd. Door de combinatie van oud bloed met slijm en pijn in haar mond raakte ze een paar keer in paniek, en had ze geen lucht.

Na enkele malen morfine en zuurstof toegediend te hebben is besloten dat ze de nacht op de IC blijft, en doorlopend morfine (via een infuus) en extra zuurstof toegediend krijgt. Hierdoor krijgt ze gelukkig wat meer rust. We hopen dat ze een goede en een rustige nacht heeft, met veel slaap. En dat ze morgen weer naar de verpleegafdeling kan.

We hebben vandaag opnieuw op verschillende manieren veel meeleven en meebidden ervaren. We willen iedereen bedanken voor het denken aan Joëlle en aan ons. Vooral zijn we dank verschuldigd aan de Heere onze God. Hij heeft opnieuw geholpen en ons kracht gegeven. Looft de Heer’, want Hij is goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.