11 februari 2013

Graag willen we u op de hoogte stellen van een aantal feiten.

Allereerst kunnen we melden dat de slijmvorming waarvoor Joëlle vorig weekend is opgenomen, gekomen is door een allergische reactie op iets in de voeding. We weten nu welke voeding we vooral niet moeten geven. Dat is wel jammer, want het betreft voeding waar juist meer voedingswaarde in zit. Inmiddels zijn we hard op zoek naar alternatieven. We worden daarin onder meer bijgestaan door een diëtist uit het WKZ in Utrecht. Ook de kinderarts in Harderwijk is actief betrokken bij dit proces.

Verder hebben we een erg heuglijke ontwikkeling: maanden van dagelijks oefenen met eten (onder begeleiding van een logopedist) heeft inmiddels geresulteerd in het feit dat Joëlle dagelijks ongeveer 10 kleine hapjes gepureerd fruit eet! Ze heeft daarbij een eigen techniek ontwikkeld: het hapje smakt ze naar binnen. Dan gooit ze haar hoofd in haar nek, laat het hapje naar achteren glijden, slikt, en komt weer naar voren voor het volgende hapje. Meestal is ze na ongeveer 10 hapjes er helemaal klaar mee, en erg moe. Het kost haar inspanning. Maar we zien ook dat ze er van geniet. We hebben leren luisteren naar wat ze zelf aangeeft. Daardoor is het ook een fijn iets voor haar.

Dan het volgende: vorige week hebben we een gesprek gehad met de chirurg in Utrecht. De volgende operatie (fase 3) staat gepland in D.V. september. Daar is bewust voor gekozen: na de zomervakantie, en voor de verkoudheidjes en de griepjes.

Last but not least: D.V. a.s. zondag 17 februari wordt Joëlle één jaar! Natuurlijk denken we rond deze tijd veel aan alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd. We zijn heel erg dankbaar dat we Joëlle nu bijna een jaar bij ons hebben. Wat mogen we iedere dag ontzettend van haar genieten. En wat heeft ze ons, ondanks alle zorgen, veel moois gebracht. We kunnen en mogen dan toch niet klagen! Wat hebben we dat we niet hebben ontvangen?

Bij al het bovengenoemde kunnen we nog maar één ding toevoegen: Soli Deo gloria; Alleen aan God de eer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.